brazilská vlajka





Brazilská
kuchyně

BRIGADEIROS

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 2 lžíce másla, 1-2 lžíce kakaa, malé množství mléka, strouhaná čokoláda na vaření nebo čokoládová rýže.

Kakao důkladně rozmícháme v malém množství mléka, abychom zamezili tvorbě hrudek. V rendlíku vše smícháme a pomalu zahříváme, hmota bude postupně houstnout, zhruba po 20-30 min stálého míchání se začne "odlepovat" ode dna.

Po vychladnutí na pokojovou teplotu vytvoříme v dlaních kuličky cca 2 cm v průměru, které obalíme ve strouhané čokoládě nebo čokoládovou rýži. Dlaně a lžičku lehce omastíme máslem, aby to bylo vůbec možné. Pokud je hmota dobře uvařena, kuličky budou akorát držet tvar. Hotový Brigadeiros dáme vychladnout do ledničky a servírujeme.



Copyright © 2008 Veronika Olehlová & Carlos Laué
Veškeré materiály zveřejněné na těchto stránkách, stejně jako zdrojové kódy, jsou chráněny dle autorského zákona. Bez písemného souhlasu není tato díla ani jejich části povoleno kopírovat ani dále šířit s výjimkou případů uvedených v autorském zákoně.