brazilská vlajka





Brazilská
kuchyně

DRŮBEŽÍ ŽALUDKY S RAJČATOVÝM SOSEM

Potřebujete asi 0,5 kg drůbežích žaludků (nejlépe kuřecích - příprava je nejkratší), cibuli, 4-5 stroužků česneku, sůl, rajče.

Žaludky důkladně vyčistěte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby o centimetr přesahovala žaludky, osolte a vařte. Doba varu je cca 1,5 hod., v tlakovém hrnci 45 min.

Na sádle osmahněte cibulku, přidejte česnek, oloupané rajče na kostičky, osolte a přelijte vývarem, přdejte žaludky a celé ještěě 0,5 hodiny poduste.

Podává se s bramborovou kaší a bílým vínem.



Copyright © 2008 Veronika Olehlová & Carlos Laué
Veškeré materiály zveřejněné na těchto stránkách, stejně jako zdrojové kódy, jsou chráněny dle autorského zákona. Bez písemného souhlasu není tato díla ani jejich části povoleno kopírovat ani dále šířit s výjimkou případů uvedených v autorském zákoně.