brazilská vlajka





Brazilská
kuchyně

FAROFA

Farofa opražená manioková mouka. Na českém trhu není k dostání, ale pro přípravu farofy ji lze nahradit hrubou moukou kukuřičnou.

Na hlubší pánvi rozpusťte máslo. Když je rozpálené (musí "zpívat"), vsypte úměrné množství maniokové nebo kukuřičné mouky (na porci 2-3 polévkové lžíce). Množství mouky musí být takové, aby po promíchání s máslem zůstala sypká, ale ne suchá. Osolte, okořeňte (můžete použít pepř, papriku, chilli, česnek) a osmahněte do světle hněda.

Během přípravy můžete přidat na proužky pokrájené bylinky nebo listovou zeleninu, nakrájené vejce, olivy, kousky slaniny nebo masa,...

Je obvyklou přílohou nejen k národnímu brazilskému pokrmu feijoádě, ale také k většiné jídel, jejich základ tvoří fazole a rýže.



Copyright © 2008 Veronika Olehlová & Carlos Laué
Veškeré materiály zveřejněné na těchto stránkách, stejně jako zdrojové kódy, jsou chráněny dle autorského zákona. Bez písemného souhlasu není tato díla ani jejich části povoleno kopírovat ani dále šířit s výjimkou případů uvedených v autorském zákoně.