brazilská vlajka





Brazilská
kuchyně

LUŠTĚNINY

jsou spolu s rýží základem brazilské kuchyně. Zároveň tvoří téměř nerozdělitelnou dvojici. Převládají fazole, drobné černé nebo hnědě žíhané.

Tradičním pokrmem z černých fazolí je feijoáda, běžně podávaná s maniokovou mouku, rýží a pálivými papričkami. Ve většině restaurací ji připravují ve středu a v sobotu.

Vařené fazole se podávají téměř ke všem druhům a úpravám masa. Nekoření se, přidává se maximálně bobkový list. Většinou se k nim podává pražená manioková mouka a samozřejmě rýže.

RECEPTY

Feijoáda - brazilské národní jídlo

Čočka s uzeninou



Copyright © 2008 Veronika Olehlová & Carlos Laué
Veškeré materiály zveřejněné na těchto stránkách, stejně jako zdrojové kódy, jsou chráněny dle autorského zákona. Bez písemného souhlasu není tato díla ani jejich části povoleno kopírovat ani dále šířit s výjimkou případů uvedených v autorském zákoně.