brazilská vlajka





Brazilská
kuchyně

NAHRAZENÍ EXOTICKÝCH SUROVIN

Některé suroviny, které se vyskytují v originálních receptech, nejsou na českém trhu dostupné, nebo mi to alespoň není známo. Pokud některou z nich náhodou objevíte v místních obchodech, můžete mi dát vědět e-mailem.

Maniokovou mouku lze při přípravě farofy nahradit hrubou moukou kukuřičnou, maniokový škrob se mi zatím nahradit nepodařilo.

Třtinový cukr je v Brazílii nejběžnější v rafinované podobě. U nás můžete v prodejnách zdravé výživy a některých hypermarketech zakoupit přírodní nebo polorafinovaný cukr (béžový až hnědý), který se ovšem v Brazílii používá řídce a od bílého se chuťově liší.

V případě nouze lze bílý třtinový cukr nahradit řepkovým nebo ideálně směsí řepkového a fruktózového cukru v poměru 3:1.

Limetky jsou na českém trhu dostupné již řadu let. Protože se nejedná o nejlevnější ovoce, můžete je ve většině případů nahradit citrónem, ale za cenu jistých chuťových zkreslení.



Copyright © 2008 Veronika Olehlová & Carlos Laué
Veškeré materiály zveřejněné na těchto stránkách, stejně jako zdrojové kódy, jsou chráněny dle autorského zákona. Bez písemného souhlasu není tato díla ani jejich části povoleno kopírovat ani dále šířit s výjimkou případů uvedených v autorském zákoně.