brazilská vlajka





Brazilská
kuchyně

PALMITOS

jsou středy mladých palem naložené ve slaném nálevu, velmi křehké, pokud jsou správně odleželé, rozpadají se. Bohužel, u nás k dostání pravděpodobně nejsou.

Z palmitos, podušených na cibulce spolu s rajčetem, se připravuje výborná náplň do palačinek. Dá se použít i jako omáčka na těstoviny. Plátky palmitos se také pokládají na pizzu.

V kombinaci s drůbežím masem nebo (a) sýrem, se používají jako náplň tzv. pastéis, vydatných, do křupava osmažených plněných taštiček, které Vám nabídne téměř každé rychlé občerstvení, pekárna nebo restaurace na pláži. Koupíte je i u stánku na trhu.

Tyto stromky jsou v přírodě chráněné a proto jsou i v Brazílii palmitos poněkud nákladná záležitost, ale rozhodně stojí za to je ochutnat. Levněji je můžete koupit u prodejců kolem větších komunikací, potom se ale bohužel většinou jedná o stromky vykácené ve volné přírodě.



Copyright © 2008 Veronika Olehlová & Carlos Laué
Veškeré materiály zveřejněné na těchto stránkách, stejně jako zdrojové kódy, jsou chráněny dle autorského zákona. Bez písemného souhlasu není tato díla ani jejich části povoleno kopírovat ani dále šířit s výjimkou případů uvedených v autorském zákoně.