brazilská vlajka





Brazilská
kuchyně

RYBY

Brazílie zabírá podstatnou část východního pobřeží jižní Ameriky. Na místních trzích naleznete širokou nabídku ryb a mořských plodů. Většina z nich se prodává také mražených i ve vnitrozemí v supermarketech. Část tohoto sortimentu naleznete běžně v celé Evropě.

Na brazilských rybích trzích se ryby prodávají obvykle volně, pouze vyložené v drceném ledu, který se v tropických dnech rychle rozpouští. Při výběru čerstvých ryb je třeba dbát na to, aby maso bylo pružné, pevné, oči lesklé, průhledné a nepropadlé. Proto bývá lepší ryby bez hlav nekupovat, prodavači by měli na požádání hlavu useknout. Toto pravidlo je ostatně vhodné dodržet kdekoli na světě.

RECEPTY

Recepty se připravují...



Copyright © 2008 Veronika Olehlová & Carlos Laué
Veškeré materiály zveřejněné na těchto stránkách, stejně jako zdrojové kódy, jsou chráněny dle autorského zákona. Bez písemného souhlasu není tato díla ani jejich části povoleno kopírovat ani dále šířit s výjimkou případů uvedených v autorském zákoně.